Austriecii de la Uniqa raportează profit de 3,5 mil. euro în S1/ 2020 şi prime brute subscrise de 45,6 mil. euro. Franz Weiler,CEO: Am reuşit să menţinem rezultate foarte bune în ceea ce priveşte profitabilitatea companiei

Autor: Cristina Bellu 25.08.2020

Grupul austriac Uniqa, care deţine pe plan local o divizie de asigurări generale (Uniqa Asigurări) şi una de asigurări de viaţă (Uniqa Asigurări de Viaţă) a încheiat primele şase luni din 2020 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 45,6 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele înregistrate în aceeaşi perioadă a anului anterior, în timp ce profitul net total a fost de 3,5 milioane euro, conform IFRS, rezultat semnificativ imbunătăţit comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019, ca urmare a măsurilor din zona portofoliului de asigurări auto.

Pe segmentul de asigurări non-auto, compania a raportat o creştere de 15% faţă de perioada similară a anului trecut, înregistrând prime brute subscrise în valoare de 17,9 milioane euro, potrivit datelor din transmise de oficialii Uniqa.

Activitatea diviziei Uniqa Asigurări de Viaţă în perioada ianuarie-iunie 2020 a continuat să fie susţinută de vânzarea produselor tradiţionale, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, cu un volum de prime brute subscrise din asigurările de viaţă în valoare totală de 7,3 milioane euro, conform IFRS, cu 21% sub cea înregistrată în aceeaşi perioadă din 2019.

“Am reuşit să menţinem rezultate foarte bune în ceea ce priveşte profitabilitatea companiei şi este nevoie să continuăm eforturile de a limita impactul contextului generat de pandemie pentru o perioadă mai îndelungată”,  spune Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurări.