Elveţienii de la Novartis au două investiţii de extindere în derulare la fabrica de medicamente din Târgu-Mureş

Autor: Georgiana Mihalache 26.10.2020

Producătorul de medicamente Novartis, care deţine pe piaţa locală fabrica Sandoz din Târgu-Mureş, construieşte un centru de testare a medicamentelor şi o nouă linie de producţie care va creşte capacitatea de ambalare cu 30%. Cele două proiecte de investiţii au termen în 2021 pentru construcţie.

„În prezent, avem două proiecte de investiţie în deru­la­re, care au ca termen de finali­zare în 2021: con­strucţia unui cen­tru de calitate cu labo­ra­tor de ana­lize şi o no­uă linie de pro­ducţie de blistere care va creşte capa­ci­tatea de am­balare a fa­bri­cii cu 30%“, a spus Bahadir Pakiş, general mana­ger al Novartis România.

Compania nu a dorit să dez­văluie valoarea investiţiei.

În cadrul grupului Novartis Ro­mânia, care cuprinde di­vizia phar­ma, cea oncologică şi fa­bri­ca de medicamente, lu­crează pes­te 615 persoane. Sandoz, de­ţi­nut de Novartis, a intrat in­di­rect pe piaţa locală prin achiziţia companiei slovene Lek care cumpărase în 2001 producătorul local de medicamente Pharmatech.

Sandoz, fabrica de medicamente din Târgu-Mureş, a avut afaceri de 412 mil. lei în 2019, în creştere cu 15% faţă de anul anterior, arată datele publice de la Finanţe. Compania a raportat un profit de 10,8 mil. lei anul trecut, la jumătate faţă de 2018, şi are 349 de angajaţi.