Turiştii din Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina reprezintă jumătate din vizitatorii care sosesc în România: anul trecut, 6 milioane de vizitatori din cele trei ţări au venit în România

Autor: Miruna Diaconu 12.11.2020

♦ În 2019, circa jumătate de milion de turişti asiatici au venit în România, în timp ce germanii au fost într-un număr mai mic la noi în ţară.

Turiştii din Republica Mol­dova, Bulgaria şi Ucraina au reprezentat anul trecut jumătate din numărul total al vizitatorilor care au sosit în România. În 2019, circa 6 milioane de turişti din cele trei ţări au sosit în România, din 12,8 milioane de turişti ajunşi în ţara noas­tră, conform cal­culelor făcute de ZF pe baza datelor de la Institutul Naţio­nal de Statistică.

În topul ţărilor din care provin cei mai mulţi turişti sosiţi în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Ucraina ocupă primele trei poziţii ale clasa­men­tului. Astfel, anul trecut circa 2,5 turişti din Republica Mol­dova au ajuns în România, 1,8 mi­lioane din Bulgaria şi 1,7 milioane din Ucraina. Ungaria a dat României anul trecut 1,5 m­i­lioa­ne de turişti, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi vizitatori care ajung în România provin din ţările care se învecinează cu ţara noastră.