Firmele din construcţii, faţă în faţă cu pandemia: Creşterea numărului pieţelor în care activăm este esenţială

Autor: Alina-Elena Vasiliu 12.01.2021

Şi-au diversificat portofoliile, pentru a-şi securiza businessul în funcţie de fluc­tu­a­ţiile din piaţă, şi-au schimbat strate­gi­ile de vânzare, exploatând mai mult on­line-ul, şi iau în calcul să con­tinue cu im­ple­men­tarea sistemului de muncă de aca­să multă vreme de acum în­co­lo. Sunt doar câteva dintre trans­for­mările pe care le-a adus pan­demia de COVID-19 în mo­dul de a face busi­ness al com­pa­ni­ilor din construcţii de pe piaţa locală.

„Creşterea numărului pie­ţe­lor în care activăm - indife­rent că vorbim de diferite nişe, tipuri de produse sau cli­enţi, regiuni ale Româ­ni­ei sau export - şi flexibilitatea de a ne adap­ta schim­bărilor dinamice sunt esen­ţiale pen­tru busines­sul nostru în viitor“, spun oficialii firmei de construcţii Procema.

Pentru unele companii, pandemia a schim­bat la 180 de grade obiceiuri şi strategii de business, în vreme ce, pentru altele, impactul a fost abia re­simţit.

Antreprenori generali din con­struc­ţii, producători de materiale şi chiar re­taileri de bricolaj spun însă la uni­son că pandemia nu a trecut indiferentă pe lân­gă ele, dar cheia succesului stă în uşu­rin­ţa de adaptare la ce aduc nou timpurile.
Ziarul Financiar a întrebat oficialii a zece firme din construcţii din Româ­nia cum a schimbat pandemia ritmul de lucru, iar răspunsurile lor creio­nea­ză o nouă eră în lumea businessului.