TeraPlast solicită aprobarea acţionarilor pentru numirea lui Lucian Anghel, fostul preşedinte al BVB, ca administrator permanent până în septembrie

Autor: Tibi Oprea 25.03.2021

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier TRP), producător de materiale de construcţii controlat de omul de afaceri Dorel Goia, a convocat acţionarii în data de 28 aprilie pentru a aproba, printre altele, alegerea unui membru în Consiliul de Administraţie pentru un mandat cu o durată de timp egală cu mandatul rămas de efectuat al administratorilor în funcţie, respectiv până la 14 septembrie 2021, având în vedere că, în urma demisiei lui Lefter Răzvan-Ştefan, Lucian-Claudiu Anghel a fost numit administrator provizoriu. Răzvan Lefter a făcut parte din Consiliul de Administraţie al TeraPlast pentru 6 ani, reprezentând fondul de investiţii KJK Balkan Holding, care a deţinut o participaţie de 10,05% din companie. 

În noiembrie 2020, fondul şi-a vândut întreaga participaţie deţinută până la acel moment în companie. Poziţia de administrator neexecutiv provizoriu va fi deţinută de către Lucian Anghel până la întrunirea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 28 aprilie 2021. Lucian Anghel este doctor în economie, licenţiat în cibernetică şi informatică economică, absolvind la Georgetown University Washington un curs postuniversitar. Are o experienţă de 25 de ani în domeniul financiar-bancar, ocupând de-a lungul timpului numeroase poziţii de conducere precum economist-şef, coordonator al planului de structurare în vederea privatizării, trezorier adjunct, director de strategie, CEO al unor instituţii precum bănci sau un fond de pensii.