Şantierul Naval Orşova încheie încă două contracte, de 5,2 mil. euro, pentru construcţia unor nave fluviale care vor fi livrate în Olanda

Autor: Roxana Rosu 10.06.2021

Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO), producător de nave fluviale controlat în proporţie de 91,2% de trei SIF-uri, a anunţat joi la Bursă că a încheiat două contracte în valoare totală de 5,22 milioane euro pentru construcţia a două nave fluviale care vor fi livrate în Olanda.

Cele două contracte au fost încheiate pe 8 iunie, respectiv 9 iunie, cumpărătorii fiind companiile  Rensen-Driessen Shipbuilding B. V. şi TEAMCO Shipyard B.V.

Cele două nave trebuie să fie livrate anul viitor, la Rotterdam.

Şantierul Naval Orşova a mai semnat două contracte similare, de 3,6 milioane euro, la începutul lunii iunie, tot cu compania olandeză Rensen-Driessen, termenul de livrare pentru cele două nave fiind tot 2022.

Şantierul Naval Orşova a raportat anul trecut un profit net de 4,7 mil. lei, în creştere cu 45,2% faţă de rezultatul din 2019, la venituri operaţionale totale de 73 mil. lei, plus 9,4%, arată calculele ZF pe baza raportului preliminar publicat la Bursă.

Compania are 82 mil. lei capitalizare şi este deţinută în proporţie de 49,99% de SIF Transilvania (SIF3), în timp ce SIF Oltenia (SIF5) deţine 28% din acţiuni, iar SIF Muntenia (SIF4) are 13,2% din capitalul social.

Acţiunile SNO înregistrează o creştere de 95% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 1,8 milioane lei, arată datele BVB.