Aurel Badea, director general adjunct al Allianz-Ţiriac. Ne aşteptăm ca introducerea obligativităţii decontării directe să ajute la echilibrarea pieţei RCA. Analizăm periodic nivelul tarifelor pentru toate produsele şi ajustăm cotaţiile în funcţie de modificările care apar

Autor: Mircea Nica 20.06.2021

„Pe segmentul RCA, avem un tarif notificat la ASF în urmă cu an, iar în această perioadă nu au existat modificări asupra sa.“

Modificările legis­lative pre­gătite pentru piaţa RCA pri­vind intro­du­cerea obli­gativităţii decontării direc­te este de aşteptat să ajute la echilibrarea pieţei, a spus Aurel Badea, direc­tor general adjunct al Allianz-Ţiriac, pentru ZF.

„Ne aşteptăm ca introducerea obligati­vităţii decontării directe să ajute la echili­brarea pieţei RCA şi să genereze o îmbu­nă­tăţire a calităţii serviciilor şi implicit o redu­cere a numărului de reclamaţii din par­tea clienţilor şi terţilor păgubiţi“, a spus Aurel Badea.

În acelaşi timp, el a mai explicat că seg­­mentul RCA este de ani buni o linie de business care generează pier­deri asigură­torilor, iar acest lucru este con­­firmat şi de datele consolidate pu­bli­cate de Autoritatea de Suprave­ghere Financiară (ASF) pentru anul 2020.