Mercedes-Benz aduce din Slovenia un executiv la conducerea uzinei Star Assembly din Sebeş. Mandatul noului director, Frank Streicher, va fi legat de tranziţia spre electrificarea Mercedes-Benz şi implicit spre producerea de noi componente în România

Autor: Bogdan Alecu 06.10.2021

Frank Streicher, până în prezent director general al unităţii de pro­ducţie şasiuri şi componente structu­rale Starkom cu sediul în Maribor, Slovenia, a preluat funcţia de director general al Star Assembly, cu sediul la Sebeş, pe 1 octombrie 2021. Star Assembly este subsidiară 100% Mercedes-Benz, care produce transmi­siile automate 9G-Tronic şi 8G-DCT pentru autoturismele Mercedes-Benz.

Mandatul noului director va fi legat de tranziţia spre electrificarea Mercedes-Benz şi implicit spre producerea de noi componente în România, dincolo de transmisiile destinate maşinilor care dispun de un motor termic. Uzina a fost condusă de Klaus Eichhorn între 2018 şi ianuarie 2021, el fiind acum director operaţional al Accumotive, o divizie a grupului Mercedes-Benz responsa­bilă cu producţia de baterii pentru maşini electrice şi hibride.