La ce multipli se tranzacţionează Chimcomplex, companie care anul acesta a multiplicat de nouă ori banii investitorilor, şi ce spun brokerii

Autori: Tibi Oprea , Liviu Popescu 04.11.2021

♦ Compania controlată de Ştefan Vuza şi-a dublat afacerile la 1,7 mld. lei şi a trecut pe profit net de 422 mil. lei în primele nouă luni din 2021 ♦ Acţiunile CHOB au crescut cu 810% în acest an la BVB, adică le-au adus investitorilor o multiplicare de peste nouă ori a investiţiei ♦ Compania a primit recent aprobarea acţionarilor pentru transferul pe piaţa principală a BVB.

Chimcomplex (simbol bursier CHOB), com­panie care deţine platformele Olt­chim (Vâlcea) şi Borzeşti, se tranzacţionează în momentul de faţă la un Price-to-Earnings Ratio (PER - preţ pe acţiune raportat la câştigul pe acţiune) de 9,76, un Price-to-Sales (PS - preţ pe acţiune raportat la vânzări pe acţiune) de 2,59 şi EV/EBITDA (valoarea com­paniei raportată la veniturile com­paniei înainte de taxe şi im­­pozite) de 7,88, potrivit da­te­lor TradeVille şi calculelor ZF.

Datele de la BVB arată că acţiunile CHOB s-au apreciat cu 810% de la începutul acestui an, adică au adus acţionarilor o multiplicare de peste nouă ori a banilor plasaţi, tranzacţiile în această perioadă ridicându-se la 18,8 mil. lei. „Creşterea pe care au înregistrat-o acţiunile CHOB părea să fie doar ca urmare a hype-ului creat în urma cumpărărilor pe care le-a făcut preşedintele Vuza şi ca urmare a articolelor apă­rute în presă. Ulterior însă, vedem că societatea li­vrează rezultate foarte bune în ulti­mele trimestre şi putem spu­ne că evoluţia specta­culoasă pe care au avut-o acţiunile CHOB este funda­mentată. De altfel, dacă ne uităm pe multipli, putem spu­ne că acţiunea are încă po­tenţial de creştere, iar faptul că socie­tatea a început să folosească tot mai mult instru­mentele pe care le oferă bursa nu poate fi decât un factor pozitiv. Este cea mai mare companie de pe piaţa AeRO în termeni de capi­talizare, însă peste multe com­­panii de pe piaţa prin­cipală şi chiar din indicele BET“, spune Antonio Oro­ian, broker al Goldring, pentru ZF.