Mihai Panait a plecat din funcţia de CEO al Ameropa Grains, al doilea cel mai mare trader de cereale, după un an şi jumătate. Înainte de a intra în grupul Ameropa, Mihai Panait a ocupat funcţia de country manager în cadrul Norgren şi funcţia de sales manager în cadrul Emerson

Autor: Florentina Niţu 05.01.2022

Executivul Mihai Panait a plecat din funcţia de CEO al Ameropa Grains, al doilea cel mai mare trader de cereale din România, cu o cifră de afaceri de 3 mld. lei, după un an şi jumătate de activitate, potrivit surselor ZF, informaţie confirmată neoficial şi de reprezen­tanţii grupului elveţian de pe plan local. Ei nu au răspuns la solicitarea oficială a ZF până la închiderea ediţiei.

Mihai Panait lucra în cadrul grupului din anul 2012, fiind încă de la început director general al Chimpex Constanţa, unul dintre cei mai im­por­tanţi operatori din portul Constanţa.

El a preluat funcţia după ce Constan­tin Vasile, care ocupase poziţia de CEO timp de nouă ani, a ple­­cat de la conducerea companiei pentru a urma alte proiecte şi noi opor­tu­­nităţi în afara grupului Ameropa, conform informaţiilor furnizate de reprezen­tanţii acestuia la momentul respectiv.