Cea mai performantă investiţie la BVB în 2021 au fost acţiunile unui combinat chimic: 1.200% randament pentru Chimcomplex, companie controlată de Ştefan Vuza. Aceasta este probabil cea mai bună performanţă anuală a unei companii listate din istoria Bursei locale

Autor: Liviu Popescu 07.01.2022

♦ Chimcomplex, de la 574 milioane de lei capitalizare la aproximativ 7,7 miliarde de lei, adică de la circa 2 lei pe acţiune la 25 de lei la finalul lui 2021 ♦ Antreprenorul Ştefan Vuza are 86% din companie fiind astfel cel mai mare deţinător de acţiuni de la Bursă.

Cu 1.200% s-au apreciat acţiunile combinatului chimic Chimcomplex (CHOB) pe parcursul anului 2021, acestea fiind cele mai performante de la Bursa de la Bucureşti într-un an în care indicele principal BET a urcat cu 33%.

Potrivit datelor agregate de Ziarul Financiar, aceasta ar putea fi cea mai bună performanţă anuală a unei companii listate la Bucureşti din istoria pieţei de capital locale.

Astfel, capitalizarea Chimcomplex – companie la care antreprenorul Ştefan Vuza are o deţinere de 85% prin intermediul CRC Alchemy Holding, a urcat într-un an de la 574 milioane de lei la aproximativ 7,7 miliarde de lei. Compania, listată pe segmentul AeRO, are aprobarea acţionarilor şi a Auto­rităţii de Supraveghere Financiară pentru transferul în perioada următoare pe segmentul principal al Bursei româneşti.