Pandemia deschide calea către o nouă tendinţă în banking: serviciile bancare exclusiv pe telefon, ce confiscă o parte din cota de piaţă a băncilor tradiţionale

Autor: Mircea Nica 12.01.2022

♦ UniCredit Group a lansat în Italia buddybank, o bancă numai pentru dispozitive mobile, accesibilă doar prin smartphone, disponibilă pe iOS, Android şi recent pe platformele Huawei.

Pandemia şi răspândirea rapidă în masă a utilizeării internetului şi a cumpărăturilor şi interacţiunii online au deschis calea către o nouă ten­din­ţă în serviciile bancare, care se an­ga­jează în direcţia serviciilor exclu­siv mo­bile, potrivit informaţiilor trans­mise de Experian, companie globală de servicii informatice.

Operaţiunile bancare mobile dis­rup­tive confiscă deja o parte din cota de piaţă de la băncile tradiţionale. con­form managerilor băncilor fin­tech şi mobile, care au vorbit la o serie recentă de webinarii în timpul Săptămânii Inovării Experian.

Un exemplu este buddybank, o bancă creată de grupul financiar UniCredit în Italia în anul 2017, numai pentru dispozitive mobile, accesibilă doar prin smartphone, disponibilă pe iOS, Android şi recent pe platformele Huawei.