Sistemul Garanţie-Returnare, mai aproape de implementare. Dragoş Doru, Canpack: Trebuia să se întâmple mai devreme

Autor: Alina-Elena Vasiliu 25.03.2022

Compania RetuRO Sistem Garanţie Returnare S.A. a depus la Ministerul Mediului documentele necesare pentru a primi acreditarea de a administra viitorul sistem de garanţie-returnare din România.

Un cod de bare unic naţional şi un logo specific vor fi elementele de identificare a ambalajelor care vor intra în Sistemul Garanţie-Returnare (SGR), fenomenul care va schimba modul în care vom cumpăra băuturi răcoritoare, apă şi bere.

„Sistemul Garanţie-Returnare este unul dintre proiectele mari de mediu aflate în linie dreaptă. De la momentul înfiinţării companiei care va fi administratorul sistemului, vom intra în zona de construcţie a sistemului. Ne pregătim să facem o investiţie de aproape 100 de milioane de euro pentru infrastructură“, a spus Julia Leferman, director executiv al asociaţiei Berarii României, în cadrul webi­narului dedicat SGR, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comu­nicării (CLCC). Julia Leferman a mai spus şi că sunt prevăzute sisteme anti-fraudă, pentru si­tuaţii precum importul de am­balaje goale din alte ţări şi intro­ducerea lor în sistemul naţional.