Cum arată clasamentul celor mai mari jucători din piaţa asigurărilor în 2021. Euroins preia conducerea întregii pieţe, urmat de Allianz-Ţiriac

Autor: Mircea Nica 10.04.2022

♦ După prăbuşirea City Insurance, clasamentele s-au schimbat, iar unii jucători au câştigat teren consemnând creşteri semnificative ale subscrierilor ♦ Euroins ajunge liderul atât la nivelul întregii pieţe, cât şi pe segmentul asigurărilor generale, în timp ce Allianz-Ţiriac urcă câte o poziţie în ambele clasamente, iar Omniasig se distanţează de vârf, ajungând pe poziţia 5 la nivelul întregii pieţe şi pe poziţia 4 pe zona asigurărilor generale.

Euroins România este noul li­der al pieţei asigurărilor, ajun­gând la finalul anului trecut la un volum al primelor brute sub­scrise de peste 2,19 mld. lei, în creştere cu 67,4%, faţă de anul 2020, cu o cotă de piaţă de 15,4%, potrivit infor­ma­ţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor în anul 2021.

Poziţia a doua în top 5 cele mai mari companii de asigurări generale şi de viaţă se află Allianz-Ţiriac, consemnând un avans de 54,2%, în 2021 faţă de 2020, până la un volum al subscrierilor de 2,03 mld. lei, având o cotă de piaţă de 14,3%.

Podiumul acestui clasament este com­ple­tat de City Insurance, companie afla­tă în pro­ce­dură de faliment. Pe 17 sep­tembrie 2021 ASF i-a retras autorizaţia de func­ţionare, dar pâ­nă în acel moment a con­tinuat să subscrie po­li­ţe de asigurări. Astfel, ASF a inclus volu­mul subscrierilor în rapor­tul de la finalul anu­lui 2021. Prin ur­mare, vo­lumul subscrierilor City Insurance până la  mo­mentul retragerii autorizaţiei de func­ţionare a fost de 1,85 mld. lei, cu 19,9% mai puţin faţă de 2020, având o cotă de piaţă de 13%. Cel mai probabil, această cotă de piaţă va fi redistribuită jucăto­rilor din piaţă pe parcursul anului 2022.