Declaraţii şocante de la Dmitri Rogozin, şeful programului spaţial rusesc: Ţările NATO pot fi "distruse" de Rusia într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear

Autor: Ştefan Stan 10.05.2022

Ţările NATO pot fi "distruse" de Rusia într-o jumătate de oră în cazul unui război nuclear, a declarat şeful agenţiei spaţiale ruse, într-o afirmaţie provocatoare, scrie presa internaţională. 

Dmitri Rogozin, şeful Roscosmos, în vârstă de 50 de ani, este cunoscut pentru declaraţiile şocante.

În ultimele sale comentarii, făcute duminică într-o serie de postări în limba rusă pe canalul său Telegram, el nu a precizat dacă se referea la anumite ţări NATO sau la toate.

De asemenea, Rogozin a acuzat NATO că poartă un război împotriva Rusiei şi a ales să elaboreze propria definiţie a "operaţiunii militare speciale" a Rusiei, un termen folosit de preşedintele ţării, Vladimir Putin, pentru a se referi la invazia din Ucraina.

"Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră", a spus el. "Dar nu trebuie să permitem acest lucru, deoarece consecinţele schimbului de lovituri nucleare vor afecta starea Pământului nostru".

Prin urmare, a spus el, Rusia va trebui să "învingă acest inamic mai puternic din punct de vedere economic şi militar" cu mijloace armate convenţionale.

"NATO duce un război împotriva noastră", a declarat Rogozin într-o altă postare pe Telegram. "Ei nu au anunţat-o, dar asta nu schimbă nimic. Acum este evident pentru toată lumea".

"Acesta este un război pentru adevăr - şi pentru dreptul Rusiei de a exista ca stat unic şi independent", a mai spus Rogozin.

"Simpla existenţă a unei Ucraine separate de Rusia o va transforma în mod inevitabil în anti-Rusia şi într-o trambulină a Occidentului pentru agresiunea împotriva poporului nostru. De aceea, ceea ce noi numim Operaţiune militară specială depăşeşte cu mult sensul şi geografia sa iniţială", a adăugat el.

Într-o altă declaraţie, Rogozin l-a atacat pe mogulul tehnologic Elon Musk pentru că este "implicat în aprovizionarea forţelor fasciste din Ucraina cu echipamente de comunicaţii militare" şi a spus că acesta va fi tras la răspundere ca un adult.