Asigurările de sănătate sunt văzute ca fiind cel mai efervescent segment. Cum văd companiile de asigurări această piaţă şi care sunt perspectivele pentru următorii ani?

Autor: Mircea Nica 10.07.2022

Asigurările de sănătate au ajuns la subscrieri de 184,4 mil. lei în primele trei luni din 2022, dar numărul de contracte noi a scăzut semnificativ Asigurătorii văd o modificare a percepţiei privind acest tip de asigurare, mai ales în contextul pandemiei Cât de dezvoltată este această piaţă şi ce lipseşte?

Asigurările de sănătate, un segment care a fost întot­deauna considerat cel mai efervescent şi cu potenţial semnificativ în România, a ajuns la subscrieri de 184,4 mil. lei în primele trei luni din 2022, dar în acelaşi timp numărul de contracte noi s-a înjumătăţit faţă de primul trimestru al anului trecut.

Companiile de asigurări sunt în continuare optimiste în ceea ce priveşte piaţa asigurărilor de sănătate, iar studiile arată o creştere a nevoii de siguranţă. În acelaşi timp, potenţialul pieţei de asigurări de sănătate din România este ridicat. Dar ce trebuie făcut pentru ca o astfel de piaţă să se dezvolte?