Afacere de la zero, la Londra: restaurantul specializat în wurstgeri Bear King din Târgu-Mureş a deschis o locaţie la Londra

Autor: Alexandra Matei 01.02.2023

În prezent, restaurantul Bear King are două locaţii fixe, în Târgu-Mureş şi în Cluj-Napoca, dar şi două cornere, adică locaţie în locaţie, în Târgu-Mureş şi în Londra În 2022, cifra de afaceri a Bear King a crescut cu 40% faţă de 2021, la aproape 780.000 de lei (156.000 de euro).

Vlad Mihail şi Darius Lumperdean au deschis, în 2019, restaurantul specializat în wurstgeri Bear King la Târgu-Mureş, după investiţii de 85.000 de euro, iar anul acesta au ieşit pe piaţa internaţională, deschizând o unitate la Londra. Bear King a pornit cu o singură locaţie, la Târgu-Mureş, însă, între timp, businessul celor doi s-a extins cu încă un restaurant în Cluj.

„Suntem bucuroşi să anunţăm că am ex­tins prezenţa Bear King şi în alte oraşe, atât în ţară, cât şi peste hotare. Astfel, în prezent, avem două locaţii fixe, în Târgu-Mureş şi în Cluj-Napoca, dar şi două cornere Bear King, adică locaţie în locaţie, în Târgu-Mureş şi în Londra, Marea Britanie. Extinderea Bear King peste hotare are în spate o poveste frumoasă. Partenerul nostru din Londra ne-a identificat pe reţelele sociale, acolo unde noi suntem foarte activi şi în strânsă legătură cu actualii şi potenţialii noştri clienţi. Acesta a fost impresionat şi atras de conceptul dez­voltat de noi, astfel că a decis să ne viziteze în scurt timp. După aceea, lucrurile au evoluat foarte repede şi am reuşit să implementăm cu succes conceptul Bear King la Londra“, a spus pentru ZF Vlad Mihail, unul dintre cei doi fondatori.