Samsung riscă să se confrunte cu prima greva din istoria sa: Un sindicat corean cu 10.000 de membrii este nemulţumit de oferta salarială. „Solicităm companiei să-şi trateze lucrătorii în conformitate cu poziţia sa globală”

Autor: Valeriu Dănilă 24.05.2023

La sediul central Samsung Electronics din Hwaseong, unde atmosfera este în general una liniştită s-au auzit vuvuzelele sindicaliştilor care cer salarii mai mari, scrie Financial Times.

Sindicatul doreşte o creştere a salariului cu 6%, în timp ce Samsung oferă doar 4%, cifră aproape de rata inflaţiei.

„Solicităm companiei să-şi trateze lucrătorii în conformitate cu poziţia sa globală”, a declarat Son Woo-mok, liderul National Samsung Electronics Union, organizaţie sindicală cu 10.000 de membrii.

Ameninţarea unei greve vine într-un moment sensibil pentru Samsung, care a înregistrat o pierdere record de 3,4 miliarde de dolari în divizia sa de cipuri în primul trimestru. Compania a fost forţată să-şi reducă producţia ca urmare a încetinirii industriei şi a tensiunilor dintre Washington şi Beijing.

„Compania se află acum la o răscruce de drumuri, trecând printr-un proces dificil”, a spus Bae Kyu-shik, expert în relaţii de muncă din Seul. „Având în vedere lipsa de experienţă în relaţiile cu sindicatele, nu le va fi uşor să gestioneze noile provocări venite din partea muncitorilor”