Prognoza pe următoarele 4 săptămâni: prima lună de vară începe cu temperaturi mai mici decât normal

Autor: Laura Buciu 02.06.2023

După o săptămână în care temperaturile vor fi mai coborâte decât cele normale pentru începutul verii, vremea devine obişnuită pentru această perioadă,iar precipitaţiile sunt normale pentru luna iunie, potrivit prognozei pe următoarele 4 săptămâni, transmise de Administraţia Natională de Meteorologie

5 - 12 iunie
Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în zona Munţilor Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali, dar şi deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

12 - 19 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

19 - 26 iunie
Temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

26 iunie - 3 iulie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.