easySales a ajuns la comenzi procesate de 648 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 20.10.2023

Start-up-ul easySales, care a dezvoltat o platformă SaaS de management automatizat şi centralizare a activităţilor de e-commerce a ajuns, la finalul lunii septembrie, la o valoare totală a comenzilor procesate de 648 mil. euro, conform datelor companiei. „Din total, marketplace-urile au crescut la o pondere de 66%, faţă de 60% în 2021 şi 63% în 2022.

Magazinele care folosesc platforma easySales au generat automat, până în prezent, 4,38 milioane de facturi, 4,37 milioane de AWB-uri, iar numărul produselor listate pe marketplace-uri se apropie de 14 milioane. Dacă în 2021 produsele listate în alte limbi reprezentau 3% din total, în 2022 acestea au crescut la 7% iar, în prezent, ponderea este de 9%“, conform reprezentanţilor easySales.

Compania a lansat şi easySales App, o extensie a platformei, pentru a îmbunătăţi experienţa comerciantilor online. Cu funcţii precum gestionarea comenzilor, generarea etichetelor de expediere şi facturare, aplicaţia de mobil are ca ţintă să simplifice semnificativ procesele operaţionale din e-commerce. Smartit Global SRL, compania care administrează platforma easySales axată pe automatizarea şi centralizarea activităţilor de e-commerce, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 2,1 milioane lei, în creştere cu 132% faţă de 2021, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe.