Mesajul unui CEO, Giacomo Billi, Alive Capital: Cu toţii întâmpinăm greutăţi, dar dacă vrei, se poate. Eu nu sunt român, dar vreau să atrag atenţia că România este azi pionier în toată Europa

Autor: Roxana Petrescu 22.04.2024

Alive Capital, un business din furnizarea de energie, a fost preluat la începutul lui 2022 de Premier Energy, cel mai mare distribuitor independent de gaze naturale local, în spatele căruia se află cehii de la Emma Capital.

România rămâne o piaţă pro­vo­ca­toare pentru investitorii din energia verde, dar asta nu îi umbreşte po­ten­ţia­lul de dezvoltare fără rival la nivelul regiunii, a spus Giacomo Billi, CEO al com­paniei Alive Capital, în cadrul in­ter­venţiei sale de la ZF Power Summit 2024, eveniment care a avut loc în perioada 27-29 februarie în Bucureşti.

„Cel mai complicat pentru investitorii privaţi este instabilitatea, lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ şi de reglementare, care în România s-a modificat destul de des în ultimii ani pentru a face faţă crizei pe care a traversat-o toată Europa. Nu contestăm acest lucru, dar cred că un cadru legislativ favorabil sau mult mai stabil ar putea fi un element pentru a atrage mai multe investiţii“, a spus Giacomo Billi, în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit 2024.