Sarcom pariaza pe polistiren expandat

Ziarul Financiar 29.11.2007
PRODUCATORUL de lacuri si vopsele Sarcom din Ramnicu-Valcea are in plan pentru anul urmator investitii de trei milioane de euro in inaugurarea unei noi capacitati de productie pentru vopsele si diluanti si includerea in portofoliul de produse a materialelor termoizolante - polistiren expandat.
"Principala investitie o reprezinta construirea unei noi capacitati de productie pentru vopsele si diluanti, precum si automatizarea ambalarii tuturor produselor fabricate", a declarat Marinica Potop, directorul general al Sarcom. Compania ia in calcul deschiderea unei capacitati de productie a polistirenului expandat, investitie de aproximativ doua milioane de euro.
"In Romania exista aproximativ 3 milioane de blocuri, a caror izolatie termica va trebui imbunatatita in urmatorii ani", a completat Potop. In prima jumatate a anului, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 13,6 milioane de lei (4 milioane de euro), in crestere cu aproximativ 12% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
"Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in zona de vest a tarii (Timisoara, Caras-Severin), Galati-Braila, Iasi si Neamt. Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 10%", a declarat Potop. El a fost in negocieri pentru vanzarea companiei, insa discutiile privind iesirea din actionariatul Sarcom au fost amanate pentru 2008.
Potrivit lui, Sarcom detine o cota de piata de 7,8% pentru vopsele lavabile de interior, 15,6% pentru vopsele lavabile de exterior, respectiv 5,4% pentru email alchidic.
La inceputul acestui an, Sarcom a investit 1,5 milioane de euro in achizitionarea unei linii tehnologice noi pentru fabricarea vopselei lavabile. Cel mai reprezentativ produs al companiei este vopseaua lavabila marca Sticky, care reprezinta 60% din totalul vanzarilor companiei.
Compania Sarcom a fost infiintata in 1993 si este detinuta de oamenii de afaceri Marinica Potop si Aurel Potop.