Viorel Gheorghiu castiga 21 milioane euro din vanzarea Gaz Sud

Ziarul Financiar 13.02.2008
Achizitionarea Gaz Sud de catre PPF Investments s-a ridicat, potrivit unor surse din piata, la 50 de milioane de euro, fiin dunul dintre cele mai mari deal-uri de pe piata locala de anul trecut.

La momentul tranzactiei, directorul general al companiei de gaz, Viorel Gheorghiu, detinea, potrivit propriilor declaratii, un pachet de 42% din actiunile firmei. Acestea au fost preluate in 2004 de la vechii actionari. Restul actiunilor erau detinute de doua persoane fizice si de firma Dorox Construct care avea o participatie de 12%, potrivit Consiliului Concurentei care nu a avut nicio obiectie legata de o posibila concentrare economica. Gheorghiu nu a precizat suma pe care a platit-o pentru a intra in 2004 in actionariatul companiei.

Daca ar fi sa ne luam dupa sursele din piata, aceasta ar insemna ca tranzactia a adus actualului director general un castig de 21 milioane euro.

Mai multe detalii privind tranzactia prin care fondul de investitii ceh PPF Investments a preluat 100% din actiunile distribuitorului de gaze Gaz Sud, aflati de aici.