Consultanta: Coldwell Banker si-a triplat afacerile

Ziarul Financiar 26.02.2009
Compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania, intrata pe piata locala in 2007, a inregistrat anul trecut afaceri de 3,5 milioane de euro, de aproximativ trei ori mai mari comparativ cu anul precedent, pe fondul cresterii numarului de sucursale.
"Cresterea fata de anul 2007 se datoreaza expansiunii noastre in teritoriu  noua sucursale in 2008 fata de trei in 2007  dar si lansarii de noi divizii si servicii. In 2009 compania mentine caracteristicile de business din 2008 si estimam o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro si trecerea pe profit", a declarat Valentin Ilie, CEO al companiei.
Compania a inregistrat pierderi in primii doi ani de prezenta pe piata, in special din cauza extinderii, tinand cont ca deschiderea celor sapte sucursale proprii (firma ofera si contracte de franciza) a implicat investitii de peste doua milioane de euro, potrivit reprezentantilor companiei. Coldwell Banker este prima companie de consultanta imobiliara care isi face publice rezultatele pe 2008. Cu venituri de 3,5 mil. euro, Coldwell Banker sa aflat anul trecut intre primii zece jucatori de pe piata locala de consultanta imobiliara, liderul pietei fiind o alta firma internationala, Colliers, care a inregistrat venituri de circa 20 mil. euro, potrivit ultimelor estimari avansate de companie.