Consiliul FMI va supune aprobarii pe 21 septembrie primul raport de evaluare a acordului cu Romania

Ziarul Financiar 14.09.2009

Consiliul Executiv al Fondului Monetar International (FMI) va analiza si supune spre aprobare, in data de 21 septembrie, raportul privind prima evaluare a acordului stand-by cu Romania, precum si solicitarea pentru modificarea unor criterii de performanta, potrivit datelor institutiei financiare, conform Mediafax.

O misiune a FMI, condusa de Jeffrey Franks, s-a aflat la Bucuresti la inceputul lunii august, pentru prima evaluare a acordului stand-by.

Franks afirma, la sfarsitul misiunii FMI in România, că delegaţia instituţiei financiare internaţionale a ajuns la un acord, la nivelul echipei de experţi, cu autorităţile române în privinţa măsurilor luate până în prezent şi ce este necesar de făcut în continuare, dar ca acesta trebuie supus aprobarii boardului institutiei financiare.

Totodata, el a precizat ca toate obiectivele cantitative fixate pentru luna iunie au fost indeplinite, cu exceptia celui privind arieratele la nivelul bugetului general consolidat, pentru care nu existau la acel moment suficiente date in vederea stabilirii cu certitudine dacs a fost indeplinit.