Investitorii de pe Bursa cauta mai multa adrenalina

Autor: Adrian Ionut Cojocar 24.09.2009

Investitorii de pe Bursa au inceput in ultimele saptamani sa cumpere agresiv actiuni ale unor companii mai mici de pe piata, asupra carora planau in debutul lui 2009 diverse incertitudini, de la probleme de lichiditate si pierderi pana la fraude.

Numai pe parcursul sedintei de ieri, actiunile catorva dintre aceste companii, precum Dafora Medias (DAFR), Impact Bucuresti (IMP) si Turbomecanica Bucuresti (TBM) au ramas fara vanzatori, dupa ce au atins cresterea maxima de 15%.

Presiunea la cumparare a facut ca titlurile Impact sa sara cu peste 20% in cursul zilei de ieri, fiind pentru prima data cand se aplica o limita extinsa de variatie, de pana la 25% pentru o actiune de pe Bursa. Analistii spun ca dupa ce blue-chipsurile Bursei au inregistrat cresteri importante in ultimele luni, investitorii s-au mutat pe titlurile care s-au apreciat mai putin. "Actiuni de genul Dafora, Impact, Compa sau Turbomecanica sunt companii care au scazut puternic in ultimii doi ani si care au recuperat foarte putin din pierderi pe acest trend agresiv de crestere", explica Andreea Gheorghe, responsabil cu departamentul de analiza din cadrul Intercapital Invest.