CNVM: Analizam o eventuala actiune concertata intre Midfair si ceilalti actionari ai Flamingo

Ziarul Financiar 08.10.2009

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) analizeaza in prezent o eventuala actiune concertata existenta intre Midfair Management Services si ceilalti actionari semnificativi ai retailerului electroIT Flamingo International (FLA), dupa ce Midfair a ajuns sa detina 21,963% din drepturile de vot ale companiei in urma achizitiei unui pachet de actiuni de la fondul de investitii american QVT, potrivit reprezentantilor CNVM.

Midfair Management Services SRL este controlata de o firma din Cipru, Midfair Limited, ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firma are sediul in magazinul Unirea, controlat de omul de afaceri Dan Adamescu, unde este inregistrata si firma Nova Trade, prin intermediul careia familia Adamescu a cumparat la inceputul anului 17,5% din actiunile Flamingo.

Dupa intrarea Midfair Management Services in actionariatul Flamingo, pe data de 14 septembrie, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu a fost numit presedinte al Consiliului de Administratie al companiei.

"In situatia in care exista actionari persoane fizice sau juridice ce actioneaza in mod concertat cu Midfair Management Services SRL si care impreuna cu aceasta detin mai mult de 33% din drepturile de vot asupra Flamingo International, Midfair Management Services si persoanele cu care actioneaza in mod concertat au obligatia sa respecte prevederile art.203 din Legea nr.297/2004 privind piaĊ£a de capital", au precizat reprezentantii CNVM.

Potrivit legii, un investitor care ajunge sa controleze in mod direct sau indirect peste 33% din drepturile de vot ale unei companii listate are obligatia sa lanseze o oferta publica de preluare pentru participatiile celorlalti actionari.