Impuls Leasing: Intram pe agricultura si sanatate

Autor: Angela Placinta 01.11.2009

Impuls Leasing, una din primele zece companii din piata de profil, se concentreaza pe dezvoltarea de produse de nisa, cum sunt finantarile pentru sectorul agricol sau cel medical, deoarece numai pe aceste segmente se pot inregistra acum cresteri.
Principalul business al firmelor de leasing, finantarile auto, a scazut cu peste 70% anul acesta. Impuls Leasing a inregistrat in primele noua luni din acest an o scadere cu 58% a valorii bunurilor finantate comparativ cu aceeasi perioada din 2008, pana la 68,8 milioane de euro.
"Scaderea este sub cea a pietei, ceea ce inseamna ca ne-am majorat cota de piata. Nu cred ca ritmul de scadere se va diminua, probabil ca va ramane la fel in trimestrul patru. In aceasta perioada e important sa venim cu produse de nisa, sunt singurele care pot aduce rezultate. Incercam sa crestem pe segmentul medical si am lansat recent un produs pentru agricultura, cu numai doua rate pe an, care trebuie platite in august si noiembrie, adica atunci cand agricultorii incaseaza banii", a declarat Razvan Diaconescu, directorul general al Impuls Leasing.
El spune ca produsele de nisa reprezinta 15-20% din afacerile companiei, dar ca in continuare finantarile auto raman principala linie de business.
"Noi ne vom concentra tot pe obiectul nostru principal de activitate, finantarea autovehiculelor usoare si grele, dar dezvoltam si alte produse pentru a ne ajuta in aceasta perioada. Din 2011 cred ca isi va reveni cresterea pietei auto, pentru ca oamenii vor incepe sa schimbe masinile pe care le-au cumparat in urma cu cinci ani. Cresterile mari pe auto au fost in 2006, 2007 si 2008, iar din 2011 va incepe reinnoirea parcului", explica Diaconescu.
Impuls detine si o companie de leasing operational, infiintata la sfarsitul anului trecut, care a finantat bunuri in valoare de circa 6 milioane de euro pana in prezent.
Impuls Leasing si-a inceput activitatea in aprilile 2007, principalul actionar al companiei fiind Raiffeisen Landesbank Oberosterreich.