GE Money si Garanti lanseaza o noua banca

Autor: Angela Placinta 01.11.2009

Americanii de la GE Money si turcii de la Dogus Group isi continua planul de infiintare a unei banci pe piata locala, dupa ce in luna august au primit licenta operationala de la Banca Nationala a Romaniei.
GE Money detine pe piata locala trei companii de servicii financiare - Domenia Credit, Motoractive Leasing si Ralfi - in colaborare cu Dogus, cele doua grupuri fiind prezente si in actionariatul Garanti Bank.
"Lansarea unei banci in Romania face parte din strategia pe termen lung a actionarilor nostri. Este un vot de incredere in sistemul bancar romanesc si o dovada ca actionarii nostri sunt hotarati sa ramana pe aceasta piata si sa isi creasca in mod sanatos afacerile in aceste vremuri tulburi. Avem un mandat clar din partea actionarilor nostri de a merge mai departe cu planurile de infiintare a unei banci universale in Romania", a declarat Ron Malak, directorul executiv al GE Money Romania.
GE Garanti Bank SA a fost inregistrata la Registrul Comertului in iunie, avand un capital social de aproape 40 de milioane de lei (9,3 milioane de euro la cursul actual), controlat de Dogus GE B.V. din Olanda (99,9%) si General Electric Capital Corporation din SUA (0,1% din titluri).
"Am inceput deja sa exploatam oportunitatile de colaborare comerciala dintre GE Money si GarantiBank. Suntem increzatori ca punand impreuna pe de o parte capabilitatile tehnologice, sistemul de online banking si platforma de card de credit ale GarantiBank, si pe de alta parte eficienta fortei de vanzari si potentialul brandului GE, piata bancara locala va castiga un jucator puternic", spune Malak.
Americanii de la GE sunt prezenti de trei ani de piata locala a serviciilor financiare. La sfarsitul lui 2006 GE a preluat Domenia, Motoractive si Ralfi in cadrul unei tranzactii de 140 mil. euro.