Schweighofer cumpara o fabrica de cherestea din Bacau

Autor: Ioana David 24.11.2009

Compania austriaca de prelucrare a lemnului Holzindustrie Schweighofer, controlata de omul de afaceri Gerald Schweighofer, a preluat firma Finnforest Baco Production din Bacau, cu afaceri de 20 mil. euro de la grupul finlandez Metsaliitto Cooperative.

Aceasta este a doua tranzactie pe care austriecii o semneaza intr-un interval de 12 luni pe piata locala. In decembrie 2008, ei au achizitionat fosta fabrica pe care IKEA o detinea la Siret.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa potrivit estimarilor unor consultanti ar fi vorba de o suma de sub 10 mil. euro

"Achizitionarea Finnforest Baco reprezinta o completare a activitatilor noastre. Scopul este de a ne extinde gama de produse si de a creste gradul de prelucrare a acestora. Acesta este un pas spre noi piete la nivel mondial", a spus Gerald Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer detine in prezent patru capacitati de productie pe piata locala, doua fabrici de cherestea (una in Sebes si una in Radauti), fabrica de panouri de lemn masiv de la Siret si noua unitate de la Bacau.

Anterior tranzactiei, proprietarii au fost firma Wood Product Industry, divizia de prelucrare a lemnului din cadrul grupului finlandez Metsaliitto Cooperative.

Finnforest era unul din principalii clienti ai Holzindustrie pe piata locala.