Gigantul A&D Pharma intra in lupta pe piata clinicilor private. Cum comentati?

Autor: Ioana David 12.01.2010

A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic local, cu afaceri 364,6 mil. euro in primele noua luni ale anului trecut, va intra pe piata clinicilor private, estimata la circa 400 mil. euro, unul dintre putinele domenii din economie care continua sa creasca si sa genereze profituri.

"A&D Pharma confirma interesul pentru piata serviciilor medicale si recruteaza in acest moment medici si asistenti medicali pentru un viitor furnizor de servicii medicale", au spus reprezentantii companiei. Ei nu au oferit mai multe detalii despre investitiile pe care A&D Pharma le va derula in acest sector, insa grupul a publicat anunturi pe site-urile de recrutare pentru a angaja medici, in care precizeaza ca este vorba de "o clinica medicala din Bucuresti".

Activitatea A&D Pharma s-a concentrat pana in acest moment pe afacerile cu medicamente, dezvoltand trei divizii: reteaua de farmacii Sensiblu, distribuitorul Mediplus si o divizie de sales & marketing. Cu toate acestea, fondatorii grupului au mai investit in industria serviciilor medicale private, unde detin Centrul Medical Diagnosis, prin intermediul fondului de investitii Gemisa.

A&D Pharma este listat pe piata principala a Bursei din Londra, avand o capitalizare de 130 mil. euro.