Berceanu: Pana in 2020 nu aveam nicio alta varianta pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov in afara concesionarii

Autor: Catalin Lupoaie 18.01.2010

Radu Berceanu, ministrul trasporturilor, a declarat dupa semnarea contractului de realizarea a autostrazii Comarnic-Brasov ca parteneriatul public-privat era cea mai buna metoda de realizare a acestui tronson.

"Pana in 2020, nu aveam nicio alta varianta de a face rost de bani pentru aceasta autostrada in afara concesiunii. Parteneriatul public-privat ofera avantaje de necontestat avand in vedere ca cei care o vor construi, vor trebui sa tina aceasta autostrada 30 de ani si nu vor putea da vina unii pe ceilalti asa cum se intampla in alte contracte normale", a spus Berceanu. El a precizat ca in urmatoarea perioada vor fi pregatite, tot in concesiune, si autostrazile Pitesti-Sibiu si centura de autostrada a Capitalei.

"Am dorit sa incheiem un parcurs complet, adica sa avem un prim contract semnat si apoi sa incepem demersurile si pentru alte proiecte", a mai spus Berceanu.