Romania a obtinut in negocierile cu FMI cresterea plafonului de garantii publice cu un miliard euro

Ziarul Financiar 26.01.2010

Autoritatile romane au obtinut la negocierile cu expertii Fondului Monetar International (FMI) o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garantii guvernamentale stabilit pentru acest an, a declarat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, citat de Mediafax Business.

La revizuirea din septembrie a acordului stand-by, Guvernul a obtinut o crestere a plafonului de garantii publice la 7,7 miliarde lei in 2009 si la 8,6 miliarde lei in 2010, dar sub conditia ca garantiile suplimentare fata de plafonul initial de 6 miliarde lei sa fie dedicate exclusiv finantarii in contrapartida a proiectelor de investitii finantate de UE sau de alte institutii multilaterale.

Premierul Emil Boc a discutat sambata cu delegatiile Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale posibilitatea extinderii plafonului si mecanismului garantiilor guvernamentale pentru cofinantarea proiectelor europene, in cazul administratiilor locale si institutiilor publice. Mai multe despre acordul stand-by cu FMI cititi pe www.mediafax.biz.