Afaceri de sezon in farma: Nurofen, Paracetemol si Coldrex fac vanzari de milioane de euro

Autor: Ioana David 28.01.2010

In plina epidemie de gripa AH1N1, cand mare parte din cazurile usoare sunt tratate cu medicamente conventionale pentru raceala si gripa, si nu cu antivirale precum Tamiflu, vanzarile de Nurofen, Paracetamol si Coldrex au cresteri semnificative in farmacii. Acestea au fost anul trecut produsele pentru raceala si gripa cu cele mai mari vanzari de pe piata locala, potrivit datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania.

Astfel, Nurofen a inregistrat in noiembrie o crestere de 40,6% comparativ cu perioada similara din 2008, in timp ce Coldrex a avut o crestere de 52,9%. Cea mai buna evolutie a avut-o Erdomed, care si-a dublat vanzarile la nivelul acestei luni.

"Anul trecut vanzarile de medicamente fara raceala au mers mult mai bine. Au fost si multe cazuri de gripa, dar oamenii s-au speriat din cauza gripei porcine si au mers mai mult pe preventie. A fost o iarna destul de urata, iar la cel mai mic semn de guturai, oamenii au dat fuga in farmacie. In noiembrie si decembrie vanzarile s-au dublat", a spus Mirela, o farmacista din zona centrala a Capitalei.