Grecii de la Bancpost si-au retras banii din fondurile mutuale

Autor: Roxana Pricop 16.02.2010

Grupul elen EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a retras 68 mil. lei (16,5 mil. euro) din cele doua fonduri mutuale administrate de divizia locala EFG Mutual Funds Management, potrivit unor surse din piata.

Societatea EFG Mutual Funds Management, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri mutuale, a mai ramas cu active nete in gestiune de doar 3,52 mil. lei in prezent. La finele lunii ianuarie, valoarea portofoliului de active era de 71 mil.lei, provenind de la doua fonduri mutuale-Bancpost Plus si Bancpost Active Balanced.

"Grupul elen intentioneaza sa inchida divizia locala de administrare a investitiilor. Investitorii in cele doua fonduri au fost anuntati de acest lucru, fiindu-le recomandate alte fonduri de investitii administrate de o alta societate din grup", au spus surse din piata administrarii de active.

Oficialii Bancpost sau cei ai EFG MFM nu au comentat informatiile pana la inchiderea editiei. Grupul elen EFG Eurobank Ergasias controleaza 81% din societatea de administrare EFG Mutual Funds Management, restul fiind detinut de Bancpost.