Un producator de caiete a cumparat spatiul fabricii de fermoare YKK din Chitilia

Autor: Mirabela Tiron 08.04.2010

Producatorul de caiete scolare Pigna Romania Impex din Capitala, care activeaza pe piata sub brandul Perpigna, a cumparat cladirea fabricii de fermoare YKK din Chitila, dupa ce actionarul fabricii reprezentat de grupul japonez YKK a decis sa inchida unitatea de productie.

"Am inchis fabrica de fermoare din Chitila si am vandut acel spatiu catre un producator de caiete. Nu va putem da mai multe detalii decat saptamana viitoare", au declarat reprezentantii companiei YKK Romania.

Compania a rulat in 2008 o cifra de afaceri de 7,2 milioane de euro si a inregistrat o pierdere de aproape 70.000 de euro, potrivit datelor de pe siteul Ministerului de Finante. Compania avea 88 de angajati, arata aceeasi sursa.

Grupul YKK a pus bazele companiei YKK Romania in 2001, iar in 2003 a investit 8,5 milioane de euro in dezvoltarea fabricii de fermoare, situata la iesirea din comuna Chitila, potrivit datelor de pe siteul companiei.

Cumparatorul fostei fabrici de fermoare, Pigna Romania Impex, a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de aproape 3 milioane de euro si o pierdere de 240.000 de euro, la un numar de cinci angajati, potrivit Ministerului de Finante.

"Am achizitionat cladirea acelei fabrici, care sa inchis. Nu pot sa va spun care a fost valoarea tranzactiei", a declarat un reprezentant al companiei producatoare de caiete scolare.

Comceh a iesit din afacere anul trecut

Pana anul trecut, unul dintre actionarii Pigna Romania Impex a fost compania Comceh din Calarasi, detinuta de compania Cartalux. Juristul producatorului de hartie Comceh a spus insa ca anul trecut compania a cesionat actiunile si ca in prezent nu mai detine nicio actiune la Pigna Romania. "Nu mai stim ce sa intamplat cu acea companie", a spus reprezentantul Comceh Calarasi.

Potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), compania Pigna Romania Impex este detinuta 100% de compania Cartiere Paolo Pigna din Italia, fara a exista actionari persoane fizice.