Cat au pierdut aeroporturile din Romania, in urma intreruperii traficului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica

Ziarul Financiar 19.04.2010

Intreruperea traficului aerian din cauza norului de cenusa aparut in urma eruptiei unui vulcan din Islanda a cauzat pierderi de mai multe sute de mii de euro aeroporturilor din Romania, conform estimarilor facute de conducerile terminalelor, preluate de Mediafax Business.

Astfel, aeroportul International Timisoara a inregistrat pierderi de aproximativ 80.000 de euro in cele doua zile in care nu a operat zboruri.

Pierderile inregistrate de Aeroportul International din Cluj-Napoca se ridica la circa 75.000 de euro, in timp ce la Craiova, operatorul aeroportului estimeaza pierderi de 5.000 de euro.

Aeroportul International "Mihail Kogalniceanu" din Constanta a inregistrat pierderi de 10.000 de euro, in timp ce aeroportul Suceava estimeaza ca pierde, in medie, cate 500 de euro pentru fiecare cursa care nu aterizeaza sau decoleaza.

Reprezentantii Aeroportului International "George Enescu" din Bacau estimeaza pierderi de sute de mii de euro pe parcursul celor doua zile in care traficul aerian a fost oprit din cauza norului de cenusa vulcanica.

Pentru aeroporturile Otopeni si Baneasa nu sunt disponibile inca date.

Cititi mai mult despre pierderile cauzate de norul de cenusa industriei aeriene din Romania pe www.mediafax.biz