Petrică Uşurelu şi Alinso au vândut 33 ha texanilor de la Lufkin

Autor: Catalin Lupoaie 13.07.2010

Parcul industrial Ploieşti West Park, dezvoltat de omul de afaceri Petrică Uşurelu, proprietarul Piritex, şi grupul belgian Alinso, a vândut recent o suprafaţă de 33 de hectare către compania texană Lufkin Industries.
Lufkin, furnizor de echipamente şi servicii pentru industria de petrol, urmează să construiască o fabrică de 126 milioane de dolari. Fabrica se va întinde astfel pe 15% din suprafaţa totală de 220 de hectare a Ploieşti West Park.
Reprezentaţii Allinso Business Park, sucursala locală a grupului belgian Alinso, nu au dorit să facă publică valoarea tranzacţiei, însă terenurile industriale din zonă se vând cu circa 20-22 de euro/mp. În aceste condiţii, terenul a fost vândut cu circa 6,6-7,2 mil. euro.
Lufkin este al doilea grup internaţional care decide să intre în cadrul Ploieşti West Park, după ce grupul anglo-olandez Unilever a închiriat în aprilie 2010 un spaţiu de depozitare de 30.000 mp. O nouă clădire logistică în suprafaţă de 20.000 mp va fi disponibilă la sfârşitul lunii septembrie a acestui an. O altă investiţie în cadrul Ploieşti West Park o va constitui construcţia primei clădiri dedicate companiilor mici şi mijlocii.
"Această investiţie majoră va constitui o nouă sursă de dinamizare a economiei judeţului Prahova şi a zonei industriale Ploieşti, plasând Ploieşti West Park în topul preferinţelor companiilor cu activitatea în domeniul industrial", afirmă Ivan Lokere, directorul general al Alinso Group.
Proiectul Ploieşti West Park a fost început în urmă cu un an, când omul de afaceri Petrică Uşurelu a decis să investească în dezvoltarea unui parc industrial în Ploieşti. Uşurelu i-a contactat în 2008 pe reprezentanţii companiei belgiene Alinso, parte din grupul industrial belgian Domo Group, cu care Piritex colaborează încă din 1995 pentru furnizarea de pardoseli calde. Ulterior a durat circa un an achiziţionarea terenului de 220 de hectare pe care va fi dezvoltat parcul industrial, care urmează să atragă investiţii de 750 mil. euro în următorii 6-7 ani.
Construcţia fabricii Lufkin de echipamente pentru industria petrolieră, cât şi pentru transportul de energie electrică va începe în august şi va asigura 300 de locuri de muncă. Lufkin a anunţat oficial la sfârşitul săptămânii trecute că va construi o fabrică pe piaţa locală, după ce Ziarul Financiar a publicat încă de la începutul lunii mai informaţii potrivit cărora Lufkin, companie cu afaceri de peste 500 mil. dolari, este interesată de realizarea unei unităţi de producţie la Ploieşti.