Sediul Ursus, percheziţionat la cererea DNA într-un nou dosar de şantaj al lui Dan Diaconescu

Autor: Diana Tudor Stoica 24.08.2010

Judecătoria sector 1 a Municipiului Bucureşti a admis ieri cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) de a percheziţiona sediul din Capitală al producătorului de bere Ursus Breweries, parte a grupului SABMiller. Decizia a fost luată în urma deschiderii unui nou dosar de şantaj pe numele lui Dan Diaconescu, patronul postului de televiziune OTV, în legătură cu o anchetă jurnalistică privind berea Redd's, din portofoliul Ursus Breweries, realizată de OTV în 2009.

"Autorizează efectuarea unor percheziţii domiciliare (...) la sediul S.C. Ursus Breweries SA, parte a grupului industrial SAB Miller p.l.c., din Bucureşti, situat în Calea Victoriei nr. 145 - etajele 4 şi 5 (aşa cum apare în actele societăţii), respectiv etajele 5 şi 6 (aşa cum apare inscripţionat în clădirea "Victoria Center"), sector 1, Bucureşti, - la punctul de lucru al SC Ursus Breweries SA, situat în str. Ştirbei Vodă nr. 26 - 28, et. 7 şi 8, sector 1, Bucureşti.(...)Dispune emiterea autorizaţiilor de percheziţie pe o perioadă de cinci zile", este menţionat în decizia Judecătoriei sectorului 1.

În urmă cu aproximativ un an, postul de televiziune OTV a realizat o anchetă jurnalistică în care susţinea că berea Redd's conţine anumiţi compuşi dăunători organismului, adăugaţi în cadrul procesului de fabricaţie. În urma acestei anchete, Ursus Breweries a schimbat reţeta de fabricaţie a brandului Redd's.

Potrivit Mediafax, care citează surse judiciare, reprezentanţii DNA sunt de părere că această anchetă jurnalistică a mascat un eventual şantaj al producătorului de bere, iar procurorii caută în prezent dovezi în acest sens. Dan Diaconescu mai este cercetat într-un dosar de şantaj al primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ.