Românoamericanul Liviu Georgescu în două oglinzi faţă-n faţă

Autor: Ziarul de Duminica 31.08.2010

Editura Paralela 45 lansează joi, 2 septembrie, orele 17.00, la sediul Uniunii Scriitorilor din Bucureşti - Sala Oglinzilor, volumele "El" şi "Smulgerea zalei" de Liviu Georgescu.
La eveniment vor lua cuvântul Nicolae Manolescu, Călin Vlasie, Liviu Georgescu.

"Poezia lui Liviu Georgescu porneşte uşor, cu aparenţe de desprindere şi aprindere spontană, dar cu motoare grele. Ea are nevoie de amplitudinea unui scenariu existenţial pentru a-şi putea da drumul. Şi nu de un scenariu încropit dinbucăţele, ci de unul exhaustiv, care să se întindă de la alfa la omega." (Al. Cistelecan) Liviu Georgescu s-a născut în anul 1958 în Bucureşti. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din Bucureşti (1984). În 1990, ob'ine azil politic în Statele Unite ale Americii, urmându-şi soţia care se refugiase acolo în 1987. Membru al Cenaclului de Luni condus de Nicolae Manolescu, al New York Academy of Poets, Poetry Society of America, Modern Poetry Association, International Library of Poets.

Premiul Uniunii Scriitorilor pentru Poezie pe 2004 pentru volumul "Orologiul cu Statui", Premiul Naţional pentru Debut "Mihai Eminescu", 2000, pentru volumul "Călăuza", Premiul International Library of Poets din Statele Unite, 2002, Premiul Hyperion al Fundaţiei Hyperion, 2003; Premiul revistei Convorbiri literare pentru poezie, 2004, Premiul revistei Poesis, 2005.