Ţiriac scoate la închiriere apartamentele din Stejarii

Autor: Bogdan Alecu 06.09.2010

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac şi reprezentantul acţionarului în consiliile de admi­nistraţie, care controlează un business de peste un miliard de euro din imobiliare, auto şi servicii financiare, a decis să schimbe strategia pentru proiectul imobiliar exclusivist Stejarii şi să scoată apartamentele spre închiriere având în vedere că vânzările de apar­tamente au fost oprite. În cadrul complexului alcătuit din 282 de apartamente, până în prezent s-au vândut peste 20.

"Noi am oprit vânzările la începutul acestui an. Am vândut cele mai scumpe apartamente, dar cele mai ieftine sunt în general achiziţionate prin finanţare deoarece sunt destinate clasei medii, care depinde de finanţare de la bănci", a spus Alexandru Ţiriac. Aceeaşi strategie va fi adoptată şi în ceea ce priveşte faza a doua a proiectului, care va fi demarată în 2012. În toamna acestui an compania va demara construcţia clubului din cadrul complexului, investiţie de peste 20 mil. euro, potrivit estimărilor ZF, care va include opt terenuri de tenis şi două piscine.
Preţul de închiriere pentru un apartment de două camere de 140 mp, cel mai mic din cadrul complexului din nordul Capitalei, va fi de 13,8 euro/mp, faţă de o medie de până în 10 euro/mp în alte proiecte noi în care proprietarii închiriază locuinţe în Capitală.

Astfel, chiria minimă lunară s-ar situa în jurul a 2.000 de euro, dar Ţiriac spune că nu va semna niciun contract pe o perioadă mai mică de un an, iar principalii chiriaşi ar putea fi executivii de top sau personalul ambasadelor.