Cum au ajuns să se bată firmele pe fonduri europene

Autor: Adriana Rosoga 07.09.2010

Aproape 700 de firme şi-au făcut strategii cum să ajungă la banii de la Uniunea Europeană şi au căutat metode prin care să aplice mai rapid în ziua în care s-a deschis procedura de înregistrare online de proiecte, ceea ce arată că pe anumite domenii ale fon­durilor europene firmele au proiecte care să absoarbă mai muţi bani decât au fost alocaţi de UE până în 2013.

"Am lucrat şi în weekend ca să întocmim formularele a căror formă finală a fost postată sâmbătă. 14 angajaţi s-au ocupat de înre­gistrarea proiectelor simultan. Am avut formularele pregătite înainte şi când s-a dat drumul doar am apăsat butonul de înregistrare", precizează Deszo Peter, directorul general al firmei de consultanţă Goodwill Consulting, care a înscris în total 41 de proiecte, cu o valoare totală de circa 2 milioane de euro, în cadrul Programului Opera­ţional Sectorial Creşterea Competiti­vi­tăţii Eco­nomice.

Apelul de proiecte a fost lansat luni la ora 9.00 şi după 80 de minute a fost stopat deoarece valoarea solicitată prin proiectele înscrise a depăşit de două ori bugetul alocat care este de 300 de milioane de lei (73 de milioane de euro).