După Google, a venit rândul unui alt gigant internet să îşi încerce norocul pe piaţa smartphone-urilor. Facebook ne pregăteşte un telefon

Autor: Adrian Voicu 20.09.2010

Facebook a început lucrările la un nou telefon mobil, au declarat pentru TechCrunch o sursă care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Conform site-ului, compania internet lucrează la construirea softului pentru telefon şi colaborează cu o terţă parte pentru a construi partea de hardware.

Astfel, la proiectul secret lucrează doi programatori importanţi, Joe Hewitt şi Matthew Papakipos, restul angajaţilor părând să nu ştie nimic despre un astfel de telefon.

Site-ul menţionează că cei doi au experienţă în sisteme de operare. Astfel, Hewitt a participat la crearea browserului Firefox şi a unui sistem de operare de tip web (asemănător sistemului de operare Chrome la care lucrează Google), Parakey, care a fost achiziţionat în 2007 de Facebook. De asemenea, Hewitt a creat toate aplicaţiile Facebook pentru iPhone, dar şi alte aplicaţii.

Papakipos a condus proiectul sistemului de operare Google Chrome OS până în iunie, părăsind însă compania şi angajându-se la Facebook.

Google a lansat la începutul anului un telefon propriu după ce anterior a pregătit terenul prin lansarea pe piaţă a sistemului de operare pentru smartphone-uri Android. Nexus One, telefon lansat de Google la 5 ianuarie a fost realizat în colaborare cu compania taiwaneză HTC. Înainte de lansarea acestui telefon au existat zvonuri cu privire la un posibil Google Phone pe site-urile specializate, dar compania a negat orice informaţii.