HTC 7 Mozart, unul dintre primele telefoane cu Windows Phone 7, adus în România de Orange

Autor: Magraon Andreea 12.10.2010

Orange, numărul unu pe piaţa locală de telefonie mobilă, va aduce în România HTC 7 Mozart, unul dintre primele telefoane cu Windows Phone 7, platforma lansată ieri de Microsoft, au anunţat reprezentanţii companiei. Ei nu au precizat şi data oficială a lansării.

Telefonul are un ecran multitouch de 9,4 cm şi o cameră foto de 8 megapixeli şi memorie internă de 8 GB. De asemenea, are conectivitate Wi-Fi şi Bluetooth. Bateria are o durată de viaţă ce permite până la 330 de minute de convirbire şi 405 minute de navigat pe internet.

HTC 7 Mozart va fi lansat şi în Franţa, Marea Britanie, Spania, Polonia, Portugalia şi Austria.

Microsoft a lansat luni la New York platforma Windows Phone 7, cu care speră să revină pe piaţa telefoanelor mobile, dominată de rivalii de la Apple şi Google. Compania a prezentat de asemenea nouă modele de telefoane mobile ce funcţionează pe noua platformă. Acestea suunt produse de mari companii precum Samsung, LG, HTC şi Dell. Noile telefoane - HTC HD7, HTC 7 Mozart, Samsung Omnia 7, HTC 7 Trophy, LG Optimus 7, HTC 7 Surround, Dell Venue Pro, Samsung Focus şi LG Quantum - au un design şi mai multe funcţii care le apropie de Apple iPhone, cu touchscreen şi funcţii care permit un acces rapid la e-mail, internet, muzică şi alte aplicaţii.