Dalai Lama despre suferinţă şi iluminare

Autor: Ziarul de Duminica 21.10.2010

Dalai Lama
Despre fericire, viaţă şi multe altele
Conversaţii cu Rajiv Mehrotra
Editura Curtea Veche

Intreviurile care alcătuiesc acest volum au fost realizate cu douăzeci de ani în urmă şi reuşeşsc să creeze un profil extrem de interesant acestui mare lider religios. Dalai Lama oferă răspunsuri de multe ori inedite la întrebări despre rolul religiei în lumea modernă, starea de iluminare perfectă, suferinţă, calea spiritualităţii, karma, reîncarnare, nirvana, conştiinţă, puterea meditaţiei, arta tibetană a antrenării minţii şi ştiinţa minţii. Traducere din limba engleză de Biatrice Rusu.

Cristophe Andre
Imperfecţi, liberi şi fericiţi. Practici ale stimei de sine
Editura Trei

Să fii în sfârşit tu însuţi. Să nu îţi mai pese de impresia pe care o faci. Să acţionezi fără să te temi nici de eşec, nici de judecata altora. Să nu mai tremuri la gândul respingerii. Şi să îţi găseşti liniştit locul printre ceilalţi. Cartea aceasta vă va ajuta să înaintaţi pe calea stimei de sine. Să o construiţi, să o reparaţi, să o protejaţi. Ea vă va ajuta să vă acceptaţi şi să vă iubiţi, chiar dacă sunteţi imperfecţi. Nu ca să vă resemnaţi, ci ca să evoluaţi mai bine. Traducere din franceză Nicolae Baltă.

Christophe André este psihiatru şi psihoterapeut, autor al unor cărţi de mare succes internaţional. Dintre acestea, Editura Trei a publicat: Cum să ne purtăm cu personalităţile dificile, Cum să te iubeşti pentru a te înţelege mai bine cu ceilalţi, Cum să ne exprimăm emoţiile şi sentimentele (împreună cu François Lelord), Cum să ne eliberăm de frica de ceilalţi (împreună cu Patrick Légeron), Stările sufleteşti.