Copos: În loc să modernizez hotelurile de la munte, ar fi trebuit să pun o panglică pe ele cu “Faceţi autostradă de la Bucureşti până la Braşov”

Autor: Mirabela Tiron 30.11.2010

Omul de afaceri George Copos, care deţine trei hoteluri în Poiana Braşov, susţine că nu a câştigat niciun leu din 1996 până acum din deshiderea unităţilor de la munte şi că în loc să investească în modernizarea acestor unităţi ar fi trebuit să pună o panglică pe ele cu mesajul "faceţi autostradă până la munte, vom renova hotelurile când vom avea infrastructură", pentru a stimula turismul din această zonă.

"Aproape 80% din clienţii hotelurilor vin din Bucureşti, turismul din Poiana Braşov s-ar fi dezvoltat dacă am fi avut o infrastructură rutieră . Autorităţile ar fi trebuit să investească într-o autostradă de la Bucureşti până la Braşov", a declarat George Copos, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea primei companii de panificaţie şi patiserie Ana Co . El spune că a "riscat" totuşi să investească în modernizarea unităţilor de la munte şi să construiască un centru spa de 10 milioane de euro, pentru că s-a gândit la cei 200 de angajaţi pe care îi are în aceste hoteluri. "Rezultatele investiţiei se vor vedea peste 50 de ani", a susţinut Copos, adăugând că pentru centrul spa şi modernizarea hotelurilor de la munte a adus arhitecţi din Tirol, pe care i-a plătit cu 500.000 de euro

George Copos, 57 de ani, controlează şapte hoteluri (Hilton, Crowne Plaza, din Bucureşti, Europa şi Astoria din Eforie Nord, Sportul, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov), mai multe magazine proprii cu produse de panificaţie, o fabrică de motoare (dryere) şi alte active, numărul de angajaţi ajungând la 2.000 persoane.

Afacerile grupului Ana Holding au stagnat în primele zece luni ale anului, la aproape 75 de milioane de euro, potrivit oficialilor grupului.