Bill Gates şi-a vândut în ultimul an acţiuni la Microsoft în valoare de 2,5 miliarde dolari. Pierde Microsoft pariul cu viitorul?

Autor: Adrian Voicu 10.02.2011

Preşedintele gigantului software Microsoft, Bill Gates, continuă să vândă titlurile deţinute de el în companie, speriind investitorii cu privire la viitorul Microsoft, scrie InformationWeek.

Conform unor documente depuse la bursa de la New York, Gates a vândut la 3 februarie încă cinci milioane de acţiuni, după ce pe 2 februarie a vândut alte cinci milioane de titluri.

Mişcarea vine după un an în care fondatorul Microsoft şi-a redus cu agresivitate participaţia în cadrul companiei. Conform analizei Information Week în ultimele 12 luni, Gates a vândut un total de 90 de milioane de acţiuni, reprezentând aproximativ 2,5 miliarde de dolari, reducându-şi participaţia cu 13%. În ultimii doi ani, miliardarul şi-a redus participaţia cu 22%.

În prezent Gates deţine aproximativ 591 milioane acţiuni Microsoft sau 7%, care valorează 16,5 miliarde de dolari, rămânând încă cel mai mare acţionar al Microsoft.

Conform publicaţiei, profitul anual adus de investiţia în acţiuni Microsoft s-ar ridica la doar 2,74%. Spre deosebire, aceiaşi dolari investiţi în acţiuni Apple ar fi adus anual un profit de 38,8%, în acţiuni Google - 11,12%, în acţiuni Oracle - 30%, iar în IBM - 17,37%.