Dezvoltatorul jocului Farmville, estimat la 9 miliarde de dolari

Autor: Livadariu Andreea 14.02.2011

Zynga, companie specializată în jocuri de pe reţelele de socializare şi creatorul Farmville şi Citiville de pe Facebook, este în căutarea unor noi parteneri care să investească 250 de milioane de dolari (185 milioane de euro) în cadrul companiei, scrie The Wall Street Journal.

În urma unei asemenea tranzacţii, valoarea companiei s-ar putea ridica la 7 până la 9 miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro), scrie The Wall Street Journal. În aprilie anul trecut, compania era evaluată la 4 miliarde de dolari (2,96 miliarde de euro).

City Ville şi Farm Ville deţin un portofoliu de 96 de milioane, respectiv 51 de milioane de utilizatori activi pe lună, conform AppData.com. Audienţa totală a Zynga este de 275 milioane de utilizatori activi pe lună, care în 2010 au generat companiei profituri de 400 milioane de dolari (296 milioane de euro) şi venituri de aproximativ 850 milioane de dolari (629 milioane de euro).

În prezent, Zynga poartă discuţii cu cel puţin o bancă în vederea lărgirii finanţării, dar caută resurse pentru injecţii de capital şi în cadrul fondurilor mutuale. Compania are de gând să achiziţioneze de la furnizori mai mici câte un nou joc pe lună în următoarele nouă luni.

Compania a angajat anul trecut mai mult de 800 de persoane şi are în prezent 1.500 de angajaţi.