Cornel Costea, şeful Vămii Ploieşti: Am luat mită 90.000 de lei, am împărţit banii, o parte ajungea "la preşedintele S.B."

Autor: Simona Simionescu - Gândul 25.02.2011

Sorin Blejnar, şeful Fiscului, spune că nu a cerut şi nu a luat niciodată bani de la cineva din vămi şi că aşteaptă ca şeful Biroului Vamal Ploieşti să probeze acuzaţiile la adresa lui.

El a respins astfel acuzaţiile şefului Vămii Ploieşti, Cornel Costea, care a susţinut că o parte din mita de 90.000 de lei pe care a primit-o ajungea "la preşedintele S.B.".

"Voi sesiza autorităţile în legătură cu aceşti detractori care apar la TV fără nicio dovadă. Eu nu mă simt vinovat pentru că nu am cerut şi nu am luat niciodată bani de la domnul Costea, de la un lucrător vamal sau de la un lucrător fiscal", a declarat Blejnar, într-o intervenţie la un post de televiziune. El a spus că aşteaptă ca şeful Vămii Ploieşti să probeze acuzaţiile la adresa sa, adăugând că e foarte puţin credibilă o declaraţie a unui om arestat.

"Dacă are suficiente elemente că a împărţit banii cu P.P., cu B.B., cu S.B. sau cu alte iniţiale, va trebuie să probeze aceste acuzaţii pentru că sunt nefondate şi ireale", a mai spus el.

Întrebat ce calităţi l-au recomandat pe Cornel Costea pentru poziţia de şef al unui birou vamal, Blejnar a răspuns că acesta a fost numit director în baza reglementărilor Constituţiei. Citiţi mai mult despre declaraţiile lui Cornel Costea, şeful Vămii Ploieşti pe www.gandul.info