Primăria Ploieşti a luat de la BRD un credit de 40 mil. euro pentru investiţii

Autor: Alexandra Chelu 28.02.2011

Primăria Ploieşti a contractat de la BRD un credit de 40 milioane de euro, pe termen de 12 ani, pentru realizarea unor investiţii de interes public local, inclusiv reabilitarea a două cartiere.

Potrivit unui anunţ al primăriei, contractul are drept scop contractarea unei finanţări rambursabile interne de către municipiul Ploieşti, care va avea ca finalitate finanţarea viitoarelor investiţii de interes local.

Durata de contractare a creditului este de 12 ani, iar oferta a fost selectată în proporţie de 70% în funcţie de preţ şi de 30% după alternativele de finanţare.

Conform unei decizii a Consiliului local al municipiului Ploieşti, primăria a lansat implementarea proiectelor evaluate şi avizate de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional cu finanţare nerambursabilă, a proiectelor de reabilitare a cartierelor Bereasca şi Mitică Apostol şi a proiectului de refacere a stadionului Ilie Oana. "Pentru susţinerea finanţării acestor proiecte este necesară contractarea unui credit intern în valoare de 172 milioane lei (40 mil. euro) (...)", a decis Consiliul local.

Valoarea totală estimată a proiectelor este de 775,25 mil. lei, inclusiv TVA, iar Primăria Ploieşti trebuie să asigure finanţare pentru 280,28 milioane de lei.